ELEKTRIČNI AUTOMOBILI Za samo 24 sata više od 115.000 narudžbi novog modela Tesle

Tech vijesti

Američka automobilska kompanija Tesla Motors predstavila je novi, jeftiniji model električnog automobila namijenjenog masovnom tržištu, a u prva 24 sata je primila više od 115.000 narudžbi, javlja agencija AP.

Iz kompanije su priopćili kako broj narudžbi konstantno raste, iako novo vozilo neće biti dostupno tržištu do kraja sljedeće godine.

Novi Model 3 imat će početnu cijenu od 35.000 dolara, što je upola manje u odnosu na cijenu dva aktualna Teslina modela koja su u prodaji, Model S i Model X, čija je početna cijena 70.000 dolara, prenosi agencija AFP.

– Ukupan broj narudžbi primjeraka Modela 3 je u protekla 24 sata premašio brojku od 115.000″, izjavio je osnivač kompanije Elon Musk, tijekom predstavljanja novog automobila u dizajnerskom studiju ove kompanije u Los Angelesu, prenosi AlJazeera.

Musk je ovo vozilo opisao kao “krajnji korak u master planu, a to je vozilo dostupno za masovno tržište”.
Automobil ima panoramski stakleni krov, standardno je opremljen auto-pilotom i brojnim sigurnosnim sustavima, a moći će, prema riječima Muska, preći 350 kilometara prije nego se baterije potroše.
S Modelom 3 kompanija Tesla namjerava pokazati kako su njezina vozila za širu javnost i kako je spremna za masovnu proizvodnju vozila, ocjenjuje AFP.

poslovni-global.ba

Odgovori