EU POTPORA Bosni i Hercegovini 275 milijuna eura za tri projekta, među njima i dionica Buna-Počitelj na koridoru Vc

BiH vijesti

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sudjelovao je danas u Londonu na Summitu premijera zapadnog Balkana (WB6+EU8) koji se održava u okviru Berlinskog procesa, gdje je BiH kandidirala tri projekta ukupne vrijednosti 275 milijuna eura i sva tri su dobila potporu Europske komisije.

Riječ je o projektima na Koridoru Vc u sekcijama Tarčin-Konjic i Buna-Počitelj ukupne vrijednosti 150 milijuna eura te projektu tehničke pomoći na Koridoru Vc u iznosu od 125 milijuna eura. BiH je dobila i grant sredstva u iznosu od 5 miljuna eura i 38 milijuna eura, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Zvizdić je tom prigodom zahvalio domaćinu na gostoprimstvu, premijerki Theresi May te vladi Velike Britanije i čestitao na odličnoj organizaciji Summita.

Spomenuo je i objavljene investicijske projekte tijekom Summita u Sofiji gdje je Bosna i Hercegovina dobila grantove za tri investicijska projekta u oblasti prometne infrastrukture u vrijednosti od 32,8 milijuna EUR i grant za projekt tehničke pomoći u vrijednosti 5,2 milijuna EUR.

poslovni-global.ba

Odgovori