FAZ Mostar: “Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka” 12. put zaredom

Poljoprivreda vijesti

Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, te će tako 12. put zaredom organizirati “Zimsku školu rezidbe vinove loze i voćaka”.

Škola je namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.

Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.

“Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka”, priopćeno je iz Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar.

Kako će se škola odvijati u dva dijela, praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine vinograd, voćnjak i maslinik.

Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti u razdoblju od 4. siječnja 2023. do 31. siječnja 2023. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10, ili pak prijavu izvršiti telefonski na brojeve: 036/335-053; 036/335-060 ili 036/ 335-064. Prijaviti se možete i putem e-maila: marijo.leko@faz.gov.ba, marija.prlic@faz.gov.ba ili miro.barbaric@faz.gov.ba.

Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.

Ovom prigodom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva. O datumu održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole rezidbe zainteresirani će biti upoznati nakon završetaka prijavnog roka kandidata, telefonskim putem.

poslovni-global.ba

Odgovori