Filozofski fakultet SUM-a: Studenti novinarstva imaju prigodu objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim novinama na svijetu

BiH vijesti

Studenti novinarstva Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru imaju prigodu objavljivati tekstove u najuglednijim sportskim dnevnim novinama u Europi: pariški L’Équipe, madridska Marca i milanska La Gazzetta dello Sport.

U sklopu izbornog kolegija Sportsko novinarstvo koji se izvodi na prvoj godini diplomskoga Studija novinarstva studentima je omogućeno pisanje tekstova na internetskim portalima ovih novina.

Na kolegiju surađuju demonstratorica, projekt koordinatorica i sportska novinarka AIPS-a Azra Isić, viša asistentica Marija Bago i nositelj kolegija docent dr. sc. Miroslav Vasilj.

Demonstratorica Isić ističe kako je ovaj vid suradnje omogućen preko AIPS-a te da je suradnja jedinstvena u ovom dijelu Europe zbog toga što niti jedno Sveučilište, niti jedan Fakultet, niti jedan Studij novinarstva u BiH i susjednim zemljama nema ovu mogućnost.

Docent Vasilj naglašava kako svi studiji novinarstva na svijetu pate od iste boljke – puno teorije, a malo prakse. “Mi na ovoj našoj mikro razini pokušavamo to ispraviti na način da osim suradnje s domaćim medijima, koja nam je iznimno važna, surađujemo preko AIPS-a i s najuglednijim sportskim svjetskim medijima.”

AIPS – Međunarodno udruženje sportskih novinara je profesionalno tijelo koje zastupa međunarodne sportske medije, s više od 9500 članova diljem svijeta, čiji je član i docent Vasilj.

poslovni-global.ba/Foto:PHIL NOBLE/REUTERS

Odgovori