FLORA HERC 2016 Priča o turizmu i hortikulturi kroz cvjetnu Hercegovinu

BiH vijesti

U Herceg Etno selu Međugorje jučer je otvoren drugi hercegovački Sajam cvijeća Flora Herc 2016. Sajam cvijeća otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić, a u prigodi otvaranja trodnevnog Sajma cvijeća u sklopu kojeg će se održati cijeli niz predavanja, okruglih stolova i prezentacija o aktualnim agrarnim temama predsjednik Radišić je čestitao organizatorima i izrazio želju da se sudionicima Sajma ostvare njihovi ciljevi.

– Ovim Sajmom smo dodatno poboljšali ponudu u našoj općini, a ovo i ovako lijepo mjesto će zahvaljujući Sajmu bit će još ljepše. Drago mi je da će jedna takva slika otići iz naše općine. Također, očekujem da će zahvaljujući, u prvom redu, izlagačima, posjetiteljima i stručnim partnerima ovoga Sajma, doći do daljnjeg razvitka proizvodnje cvijeća – kazao je predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Marin Radišić i 2. sajam cvijeća Flora Herc 2016. proglasio otvorenim.

Nazočne je kroz program otvorenja vodila Misijana Brkić-Milinković.

Prije samog svečanog otvaranja u ime organizatora tvrtke Union foods d.o.o. Čitluk i suorganizatora Herceg Etno sela Međugorje, okupljenima na otvaranju sajma riječi dobrodošlice uputio je Branimir Penava, projekt menadžer Sajma i direktor Herceg Etno sela Međugorje.

Penava je, obraćajući se okupljenima, kazao kako je Hercegovina mjesto koje doista može svojim gostima iz cijelog svijeta ponuditi mnogo i naglasio da Herceg Etno selo Međugorje, kao turistički projekt, može priču o turizmi i hortikulturi predstaviti na najbolji mogući način.

Dajući objašnjenje za izrečeno, Penava je kazao: To ne možemo napraviti bez vas cvjećari, bez javnih komunalnih poduzeća, naših vrtića, osnovnih i srednjih škola, fakulteta, sviju nas koji sudjelujemo u kreiraju naše destinacije. Iskreno se nadam da ćete uživati u drugom Sajmu cvijeća koji smo priredili na jedan vrhunski, malo drugačiji način nego prošle godine.

sajam

sajam1

Također, prvog dana Sajma održan je i okrugli stol o temi „Javna komunalna poduzeća Hercegovine, problematika i presjek aktivnosti javnih komunalnih poduzeća“. Na okruglom stolu okupili su se predstavnici komunalnih poduzeća iz četrnaest općina iz tri županije, a za vrijeme održavanja okruglog stola direktor Javnog poduzeća „Parkovi“ Dragan Krtalić i ravnatelj Javnog komunalnog poduzeća „Čistoća“ Široki Brijeg Vlado Zeljko iznijeli su svoje kratke osvrte na stanje vezano uz temu okruglog stolu u gradovima iz kojih dolaze.

Zanimljiv dio okruglog stola bilo je i stručno predavanje docentice sa Agronomskog i prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Mostaru Katice Arar koja je u svom predavanju govorila o stanju u kojem se nalaze drvoredi i mjerama koje se mogu poduzeti za njihovo očuvanje.

Sajam cvijeća u Herceg Etno selu Međugorje zatvara se SUTRA, u nedjelju 17. travnja, do kada će Sajam svakoga dana obilovati zanimljivim sadržajima.

poslovni-global.ba / Brotnjo.info  (Foto: Događajnica)

Odgovori