FlyBosnia povezala Sarajevo i London

Zračna tvrtka FlyBosnia povezala je Sarajevo s Londonom, glavnim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, što predstavlja prvu zračnu vezu između glavnih gradova BiH i Ujedinjenog Kraljevstva, nakon 12 godina. London kao jedan od najvažnijih svjetskih centara, privlači blizu 30 milijuna posjetitelja svake godine, što ga čini najposjećenijim gradom u Evropi.

Prvi zrakoplov na ovoj ruti – Airbus A319 nove generacije poletio je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros u 7:00h, te se nakon ceremonije koja je upriličena po slijetanju na londonsku zračnu luku Luton vratio u Sarajevo u 13:15h. 

FlyBosnia je na ovom promotivnom letu organizirala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u Bosni i Hercegovini boraviti idućih nekoliko dana upoznavajući se s prirodnim ljepotama, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama, te drugim turističkim sadržajima BiH. 

FlyBosnia redovne će letove na ovoj liniji i s navedenim zrakoplovom otpočeti već od idućeg tjedna. Letovi će se u prvom razdoblju odvijati tri puta tjedno, a FlyBosnia planira u sljedećih godinu dana na ovoj liniji uspostaviti letove svakog dana u tjednu.

Svečanosti je nazočio i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Matthew Field, koji je naglasio da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

“Uspostavljanjem ove linije, Međunarodna zračna luka Sarajevo  nastavlja korporativni rast na svim poljima, što izravno doprinosi jačanju gospodarske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bh. građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije“, izjavio je direktor Međunarodne zračne luke Sarajevo Armin Kajmaković.

poslovni-global.ba / Zračna luka Sarajevo

Odgovori