FSRACING TEAM MOSTAR Predstavljanje dizajna novog bolida na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

BiH vijesti

Na otvaranju 22. Medunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru FSRacing Team će po prvi puta predstaviti dizajn novog bolida.

FSRacing Team utemeljen od strane studenata strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru u sklopu projekta “Formula Student”, jedini je tim u Bosni i Hercegovini u ovom najvećem studenskom projektu u Europi.

Natjecanje te vrste je poznato diljem svijeta te ima za cilj promicati razvoj karijere i izvrsnost u inženjerstvu, te omogućiti studentima praktično iskustvo u dizajnu i proizvodnji elemenata u automobilskoj industrij. Naš tim u sklopu ovog projekta je do sada samostalno osmislio, dizajnirao, izgradio i predstavio svoj jednosjedni trkaći automobil (bolid) sa kojim smo sudjelovali na natjecanju u Češkoj i osvojili 20. mjesto od ukupno 40 ekipa iz cijele Europe.

Nastavkom projekta u timu sudjeluje 15 članova sa cijelog sveučilišta. Novi bolid je osmišljen i modeliran, te je realizacija projekta pri samom završetku. FSRacing Team se izmedu 70 ekipa uspješno kvalificirao na natjecanje u Italiji koje će se održati od 24.07.2019. do 28.07.2019. na stazi „Riccardo Paletti Circuit” u Parmi, te natjecanje „Formula Student Alpe Adria” koje će se održati od 24.08.2019. do 25.08.2019.

Na tim natjecanjima će sudjelovati ekipe sa sveučilišta iz zemalja EU i svijeta, a mi kao jedini tim iz Bosne i Hercegovine ćemo predstavljati naš fakultet, Sveučilište i državu, priopćeno je iz FSRacing Teama.

poslovni-global.ba

Odgovori