Grad Ljubuški: 500 KM novčane potpore za sve redovite studente

BiH vijesti

Svi redoviti studenti državnih sveučilišta i ove godine od Grada Ljubuškog će dobiti po 500 KM jednokratne financijske potpore, odlučeno je na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški.

Prijedlog Odluke o dodjeli jednokratnih financijskih potpora studentima viših godina Grada Ljubuškog za akademsku 2023./24. godini jednoglasno je usvojen, a odlukom je propisana visina, uvjeti i postupak dodjele jednokratnih financijskih potpora redovitim studentima državnih sveučilišta koji nisu ponavljali nijednu godinu studija.

Sredstva za potpore osigurana su u gradskom proračunu te će uskoro biti raspisan javni poziv. Ovime je nastavljena praksa ulaganje u mlade i obrazovanje za što u posljednjih nekoliko godina Grad Ljubuški izdvaja značajna financijska sredstva, objavio je Grad Ljubuški.

“Na prošloj sjednici imali smo odluku za potpore brucošima, sad nastavljamo s potporama studentima viših godina. U Proračunu za 2023. godinu više od 300.000 maraka predvidjeli smo za potpore studentima, a više od 70.000 KM smo isplatili našim maturantima. S ovim što pomažemo naše studente na doktorskim studijima taj iznos prelazi 400.000 KM. Nadam se da ćemo u idućim godinama moći izdvojiti još više sredstava za pomoć našim studentima”, istaknuo je gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić.

poslovni-global.ba

Odgovori