Grad Široki Brijeg: Usvojen Proračun za 2016. ‘težak’ 9.313.900,00 KM

BiH vijesti

Na 34. sjednici Gradskog vijeća jednoglasno je usvojen Proračun Grada Širokog Brijega za 2016. godinu u iznosu od 9.313.900,00 KM, priopćeno je iz Grada Širokog Brijega.

Proračun je obrazložio Mate Zadro pomoćnik gradonačelnika za financije. Vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević Marko Marušić predložio je amandman kojim se Udruga pripadnika postrojbe HVO-a ‘Ante Brune Bušića’ uvrštava u proračun. Amandman nije dobio potreban broj glasova. Vijećnik HDZ-a BiH Josip Kožul predložio je Zaključak kojim se obvezuju proračunski korisnici dostaviti financijsko izvješće o utrošenim sredstvima. Zaključak je jednoglasno usvojen. Vijećnik Kožul je istaknuo nedovoljno ulaganje u ruralne mjesne zajednice, te da se sredstva koja budu raspodjeljena s viših razina vlasti dodijele ruralnim mjesnim zajednicama za održavanje cesta, vodovoda, škole…

Usvojena je i Odluka o izvršenju Proračuna Grada Širokog Brijega za 2016. godinu kojom se utvrđuje način izvršavanja Proračuna Grada Širokog Brijega za 2016. godinu, upravljanje prihodima i izdacima, prioriteti plaćanja, izvješćivanje, te prava i obveze korisnika proračunskih sredstava.

Jednoglasno je usvojena Odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija studentima deficitarnih zanimanja u akademskoj 2015./2016. godini. Usvojena je Odluka o izmjenama Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića, kojom se dosadašnji naziv predškolske ustanove Dječji vrtić ‘Pčelica Maja’ mijenja u ‘Trnoružica’.

Usvojeno je Rješenje o konačnom imenovanju članova Nadzornog odbora JKP Čistoća d. o. o. u sastavu Zdenko Mandić, Stanko Bazina i Borislav Čolak. Usvojeno je i Rješenje o konačnom imenovanju članova Upravnog vijeća Centra za socijalni rad u sastavu Marija Mandić, Klaudija Skoko i Mirjana Ljubić.

Gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević zahvalio je vijećnicima na suradnji i izrazio zadovoljstvom radom Gradskog vijeća u tekućoj godini.

poslovni-global.ba (Foto: Grad Široki Brijeg)

 

 

Odgovori