GRADIĆ U GORSKOM KOTARU Ako doselite u Vrbovsko, dobivate 100.000 kuna

Hrvatska vijesti

Kako riješiti problem demografije, koja u Hrvatskoj udara nemilosrdno, pogotovo u manjim mjestima gdje je manjak stanovnika pa tako i radnika posebice vidljiv?

Gradonačelnik gradića u Gorskom kotaru – Vrbovskog Dražen Mufić ima sjajnu ideju. S po 100.000 kuna (25.000 KM, op.a.) subvencionirat će kupnju deset kuća na području grada. Sve od 1. siječnja iduće godine, piše Večernji list.

– Sada dobru kuću u Vrbovskom možete kupiti za 30-40 tisuća eura. Imamo dosta ljudi koji već u Vrbovskom rade, no ovdje ne žive. U prvome redu, njima je namijenjena ta mjera. Želimo naš grad repopulirati, neka prednost imaju oni koji već ovdje rade, kasnije i oni koji žele doseliti i započeti vlastiti posao. Deset obitelji koje se jave na natječaj i zadovolje uvjete dobit će po 100.000 kuna za kupnju novog doma u našem gradu. A praznih kuća ovdje imamo na desetke, pa neka onda netko u njima i živi. Tih milijun kuna pronaći ćemo, otvorit ćemo mjesta u proračunu – govori Mufić, neovisni gradonačelnik Vrbovskog.

Njegov je grad, kazuje, između dva popisa stanovništva izgubio oko tisuću stanovnika. Velik je to udarac za gradić, koji je malo drukčiji od ostalih u Hrvatskoj, piše, između ostaloga Večernji list.

Inače, Vrbovsko je najistočnije, te drugo po veličini naselje u Gorskom kotaru smješteno na pola puta između Zagreba i Rijeke. Ima bogato nasljeđe i tradiciju te obiluje jedinstvenim povijesnim, sakralnim i kulturnim spomenicima. Svojom prirodnom ljepotom posebice se ističe kanjon Kamačnik – zaštićeni krajolik, kažu u Turističkoj zajednici Grada Vrbovskog.

poslovni-global.ba

Odgovori