Gradonačelnik Kordić potvrdio kako je izdana okolišna dozvola J.P. Deponija Mostar

BiH vijesti

Gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić na svom Facebook profilu potvrdio je kako je izdana okolišna dozvola J.P. Deponija d.o.o. Mostar i stvorene pretpostavke za sanaciju postojeće deponije Uborak – Buđevci.

“Federalno Ministarstvo okoliša i turizma izdalo je okolišnu dozvolu J.P. Deponija d.o.o. Mostar, što još jednom potvrđuje kako su napravljene sve potrebne aktivnosti kako bi se započeo proces sanacije Deponije.

U ponovnom postupku koje je uvjetovano presudom Županijskog suda u Sarajevu utvrđeno je kako su ispunjeni svi uvjeti na temelju kojih je izdana nova Okolišna dozvola s danom 16. 01. 2023.

Sve navedeno potvrđuje kako su stvorene pravne pretpostavke i mogućnost za početak sanacije postojeće deponije Uborak – Buđevci, kako bismo konačno riješili ovaj izazov koji godinama muči sve žitelje Mostara. Budući da smo prošli kroz proces višerazinske koordinacije, uključenja svih strana i konačno preispitivanje ranijih dozvola, očekujem da sada krene proces sanacije. Svaki sljedeći eventualni pokušaj opstrukcije ovog procesa bio bi protiv svih građana Mostara”, stoji u objavi gradonačelnika Kordića.

poslovni-global.ba

Odgovori