Hannover Fair 2016: Na najvećem sajmu industrijskih tehnologija i dvije tvrtke iz Mostara

BiH vijesti

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u suradnji sa Švicarskim programom za promociju uvoza u EU (SIPPO), osmi put organizira zajednički nastup bh. kompanija iz oblasti metaloprerađivačke i strojarske industrije na Hannover Fair, najvećem međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija u svijetu, koji će se održati od 25. do 29. travnja u Hannoveru, Njemačka.

Kompanije iz Bosne i Hercegovine, kao i predhodnih godina, nastupit će na odvojenom štandu pored kolektivnog SIPPO štanda u Hali-4 (namjenjena za podugovaranje). Na štandu će se predstaviti sedam bh. kompanija, i to: Interkomerc Mostar, Zinkteknik Mostar, Inox Ajanović Tešanj, TTO Sarajevo, Novi Jelšingrad Banja Luka, Saraj-komerc Gornji Vakuf – Uskoplje i Oktan promet Bijeljina.

Na pripremnom sastanku izlagača na sajmu Hannover Fair 2016, održanom u prostorijama Komore, razgovarano je o idejnom rješenju izgleda paviljona Bosne i Hercegovine i drugim temama značajnim za uspješno predstavljanje.

Sajam Hannover je idealno mjesto upoznavanja poslovnih partnera i preko 60 godina je vodeći sajam na tržištu inovativnih tehnologija, materijala i ideja. Prošle godine na sajmu 6.500 izlagača iz 70 zemalja privuklo je 220.000 posjetitelja iz više od 100 zemalja, priopćeno je iz VTK BiH.

Zemlja partner sajma su Sjedinjene Američke Države.

poslovni-global.ba

Odgovori