Hercegovački div oduševio četrdeset studenata ekonomije iz 13 europskih zemalja

BiH vijesti

Četrdesetak studenata Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, od čega ih je glavnina iz međunarodne razmjene (Bugarska, Češka, Francuska, Italija, Latvija, Litva, Makedonija, Njemačka, Poljska, Portugal, Slovenija i Španjolska) na studiju u Republici Hrvatskoj, boravilo je danas u studijskomu posjetu Aluminiju d.d. Mostar, u pratnji njihovih profesoradr. sc. Katije Vojvodić, dr. sc. Marije Dragičević i dr. sc. Stijepe Letunića.

Riječ je o terenskoj nastavi iz kolegija Upravljanje kvalitetom, a domaćinima su im bili direktor EISU-a (Energetika, Informatika i Sustavi upravljanja) dr. sc. Ante Rezić i direktor Odjela korporativnih komunikacija i marketinga Darko Juka.

Tijekom jednosatnoga predavanja u Upravnoj zgradi Društva, studenti su upoznati sa sustavima upravljanja kvalitetom i zaštitom okoliša, odnosno s načinom primjene i recertificiranja tih zahtjevnih međunarodno priznatih sustava u Aluminiju, kao i o povratnim učincima njihove primjene od 1999. godine do danas. Nizom upita, pokazali su izrazito zanimanje za međunarodni ugled Aluminija, način njegova rada, uspješnu primjenu ISO standarda i razvidno ulaganje u zaštitu okoliša i u zaštitu čovjekove djelatne sredine. Vidno oduševljeni budući magistri ekonomije, napose oni koji dolaze iz udaljenijih zemalja i koji su, objektivno, imali određene lošije predodžbe o Bosni i Hercegovini, ostali su pod posebno pozitivnim dojmom susreta s Hercegovačkim divom, koji odavna pronosi pozitivnu sliku o BiH u svijetu i koji je istinskom kralježnicom razvitka ove zemlje.

– Iskustva prethodnih godina govore nam kako su ovakovi posjeti od iznimne koristi našim studentima, te Vam od srca zahvaljujemo na susretljivosti – poruka je kojom nam se obratio dr. sc. Nebojša Stojčić, pročelnik Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Nakon susreta u Aluminiju, dubrovački su studenti obišli Mostar, te nastavili studijsko putovanje u Sarajevo, u kojemu također ostaju jedan dan.

poslovni-global.ba

Odgovori