Hrvatska dobila prvu POS blagajnu za plaćanje kriptovalutama

Adeo POS prva je blagajna u Hrvatskoj koja je prihvatila plaćanje kriptovalutama. To znači da će se fakture za proizvode i usluge moći plaćati u kriptovaluti, iako su izdane u kunama.

Postupak plaćanja je krajnje jednostavan i uključuje skeniranje QR koda digitalnim novčanikom na mobilnom telefonu, nakon čega slijedi prijenos sredstava s digitalnog novčanika na račun tvrtke s automatskom konverzijom u kune.

Za ovaj novitet zaslužni su zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo koja je razvila navedeni blagajnički softver i varaždinsko društvo specijalizirano za pružanje usluga na kriptotržištu FIMA Plus koje putem svog FIMA Pay sustava procesuira kriptotransakcije i obavlja ulogu mjenjačnice. Trenutno prihvaćene kriptovalute su bitcoin, litecoin, ether i bitcoin cash.

Ova dodatna opcija korisnicima Adeo POS-a ne donosi nikakve dodatne troškove, a blagajna odranije podržava uobičajene načine plaćanja korištenjem gotovine i kartica, ali i one modernije kao što su Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay te mobilna aplikacija Settle.

poslovni-global.ba

Odgovori