HRVATSKA KONTROLA NEBA U srpnju rekordnih 67.537 letova

Svijet vijesti

Hrvatska kontrola zračne plovidbe zabilježila je u srpnju rekordan broj operacija u jednom mjesecu, budući da je u zračnom prostoru pod njezinom nadležnošću tog mjeseca zabilježeno 67.537 letova, što je povećanje od 5,2 posto u odnosu na isti mjesec lani, priopćila je Hrvatska kontrola zračne plovidbe.

Najveći dio prometa činili su preleti (84 posto), dok se ostatak uglavnom odnosi na dolazni i odlazni promet (15 posto), a malo manje od dva posto na promet unutar Hrvatske. Najjači dan bila je subota, 30. srpnja 2016., kada su registrirane 2.552 zrakoplovne operacije, od čega 1.950 preleta, dok su ostalo bila polijetanja i slijetanja zrakoplova. Tome treba pridodati i letove vojnih zrakoplova, kao i VFR promet (većinom sportski zrakoplovi i hidroavioni), kojima se također pruža usluga kontrole zračnog prometa.

Promet na hrvatskim aerodromima rastao je u srpnju više od šest posto u odnosu na isti mjesec lani. Ovogodišnjeg je srpnja ukupno ostvareno više od 15.000 operacija, a najveći promet zabilježen je u Zračnoj luci Split (udio od 30 posto), dok su po broju operacija blizu Zračna luka Zagreb s udjelom od 25 posto i Dubrovnik s oko 21 posto ukupnog aerodromskog prometa.

poslovni-global.com

Odgovori