HRVATSKA Na 18. Biograd Boat Showu 300 izlagača

Svijet vijesti

Otvoren je 18. Biograd Boat Show, najveći nautički sajam u srednjoj Europi. Ovogodišnji Boat Show okupio je 300 izlagača, na njemu je izloženo više od 300 plovila, a sajam je otvorio hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji je naglasio da je nautički turizam svake godine u porastu.

Direktor sajma Milan Šangulin istaknuo je kako je po svemu ovo rekordna godina za Biograd Boat Show, a posebno raduje što se u nautičkom turizmu kriza više ne osjeća. Nitko više ne priča o krizi, svi koji dolaze na naš sajam puni su optimizma, a hrvatska je nautika u usponu, poručio je Šangulin.

Biograd Boat Show, koji traje do 23. listopada, okupio je 300 izlagača na 32.000 četvornih metara, a organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja. Na sajmu je izloženo više od 300 plovila, a više od 45 plovila će imati hrvatsku premijeru, s nekim europskim i svjetskim premijerama.

U sklopu sajma održat će se i niz stručnih skupova, radionica i predavanja, jedriličarske regate, kao i Biograd Charter Show, na kojemu će se naći najveći izbor yacht charter odmora.

Hit sajma je hibridna jahta na solarni pogon, slovenskog proizvođača, kojoj je ovo ujedno svjetska premijera. Prvi put predstavljena je i polupodmornica sa staklenim dnom, domaćeg proizvođača. Riječ je o 17 metara dugom plovilu koje može povesti čak 55 osoba u razgledavanje podmorja.

poslovni-global.ba / Foto: Dino Stanin/PIXELL

Odgovori