Inspekcija iz EU u provjeri ispunjava li BiH uvjete za izvoz mlijeka

BiH vijesti

Inspekcijski tim Direkcije Europske komisije za zdravlje i hranu, revizije i analize /bivši Ured za hranu i veterinarstvo – FVO/ u posjetu su BiH, s ciljem provjere realizacije Akcijskog plana za rješavanje preporuka dobijenih nakon revizije koju je izvršio FVO u siječnju 2014. godine.

Ovaj plan pripremio je Ured za veterinarstvo BiH na osnovu preporuka koje su dobili nadležni organi u BiH nakon prve misije, a koji je EU odobrila polovicom prošle godine.

Najavljeni su i obilazak i kontrola određenih mljekara kojima je odobren izvoz u EU, kao i farmi koje snabdijevaju ove objekte sirovim mlijekom.

“Ured je zajedno sa nadležnim organima entiteta u proteklom razdoblju intenzivno radilo na ispunjavanju svih šest preporuka iz ovog plana, te spremno dočekuje inspekciju iz Dublina i očekuje da će BiH zadržati status zemlje izvoznice mlijeka i mliječnih proizvoda u zemlje EU”, ističe se u priopćenju.

Iz Ureda za veterinarstvo napominju da će po završetku inspekcijske misije imati više informacija o postignutim rezultatima i da će o njima javnost biti blagovremeno informirana.

Inspekcijski tim Direkcije Europske komisije za zdravlje i hranu, revizije i analize boravit će u BiH do 25. ožujka.

poslovni-global.ba

Odgovori