Isplata mirovina za veljaču počinje 7. ožujka

BiH vijesti

Isplata mirovina za mjesec veljaču počet će u ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO, koja je održana u Orašju.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome  najniža mirovina iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša mirovina iznosi 2.174, 48 KM.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za veljaču, s uračunatim troškovima, iznose oko 157 milijuna maraka.

Nakon provedene natječajne procedure, Upravni odbor je imenovao najbolje ocjenjene  kanadidate na upražnjena mjesta ravnatelja županijskih administrativnih službi Zavoda i to Tihomira Marinčića na mjesto ravnatelja Županijske administartiven službe za Hercegbosansku županiju te Marijana Oršolića na mjesto ravnatelja Županijske administrativne službe za Posavsku županiju.

Upravni je odbor, uz ostalo, usvojio i Izvješće o financijskom poslovanju Federalnog zavoda za 2015. godinu, priopćeno je iz FZMIO/PIO.

 

poslovni-global (Foto: FZMIO/PIO)

Odgovori