Kinezi sve više traže hranu “made in BiH”, a na otvaranju China sajma kušat će – bh. vino!

BiH vijesti

Potpredsjednik Vanjskotrgovinske  komore Bosne i Hercegovine, Ahmet Egrlić sa suradnicima, primio je u posjet izaslanstvo kineskog grada Ningbo. Tema sastanka bile su pripreme za predstojeći The Second China-CEEC Investment and Trade EXPO 2016, koji će biti održan u Ningbou od 8. do 12. lipnja ove godine, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Potpredsjednik Egrlić pozdravio je goste i iskoristio prigodu zahvaliti na prošlogodišnjoj organizaciji i gostoprimstvu koje je grad Ningbo ukazao bh. izaslanstvu. Izrazio je nadu da će na ovogodišnjem sajmu bh. kompanije biti zastupljenije u odnosu na prošlu godinu kada su sudjelovale samo dvije, Vita life i Halilovići. S tim u svezi, istaknuo je da je Komora pokrenula aktivnosti s cijem animiranja gospodarstvenika, te najavio održavanje info dana na kome će se zainteresiranim kompanijama prezentirati uvjeti i pogodnosti sudjelovanja na predstojećem sajmu.

Kako je kineska strana istaknula na sastanku, bh. proizvodi, a posebno prehrambeni, veoma su traženi na kineskom tržištu, te postoje velike mogućnosti za njihov izvoz. Naglasili su da je kinesko tržište izuzetno veliko, te da će se politikom koja je nedavno usvojena, a kojom su obitelji stekle pravo i na drugo dijete, povećati potreba za prehrambenim proizvodima. Stoga je predstojeći sajam zaista dobra prigoda za prezentaciju i plasman proizvoda iz Bosne i Hercegovine koji zadovoljavaju sve kriterije kvalitete. Dokaz tome je i najavljena konzumacija bh. vina na otvaranju predstojećeg sajma.

poslovni-global.ba

Odgovori