Konačno zima: Minusi otvorili skijaške staze na Kupresu, Vlašiću, Jahorini

Turizam vijesti

Prema podacima sa službene stranice hotela “Adria ski” Kupres, od danas staze su ponovno otvorene za sve ljubitelje skijanja, pise Večernji list BiH.

Zbog kiše i nedostatka snijega ovo skijalište u Sportsko rekreacijskom centru “Adria-ski” na Čajuši moralo se zatvoriti na nekoliko dana, odnosno do padanja temperatura ispod nule kako bi se topovima mogao praviti umjetni snijeg za zasnježivanje, a palo je i nešto novog snijega.

Da bi topovi za zasnježavinje imali učinka, temperatura mora biti najmanje minus dva stupnja.  A temperatura na Čajuši je od -4 do -7 s tendencijom daljnjeg padanja. Snijega na stazama ima 20 do 30 cm, a padat će pomalo i idućih dana uz temperature i do -11. Rade dvosjed i četverosjed.

Prema informacijama menadžmenta poduzeća SRC „Vlašić“, od danas ponovo započinju s radom skijaški liftovi na Vlašiću.  Skijaške staze se repariraju i uređuju, a za skijaše će se pustiti u funkciju staze Babanovac I i II te Markovac. Također, u večernjim satima prema prognozi vremena, očekuju se dodatne količine snijega koje će dodatno unaprijediti kvalitetu skijaških staza na Vlašiću.

U ovom trenutku, prometnica koja povezuje Babanovac s Travnikom preko Turbeta je prohodna i bez snijega.

Skijališta su otvorena od 09:00 do 16:00 sati, dok se noćno skijanje organizira od 18:30 do 21:30 sati.

Ostali skijaški centri u Srednjoj Bosni još uvijek nisu u funkciji, a njihova otvaranja ovise o količini padalina u idućem razdoblju.

Na Jahorini je od jučer palo oko 15 centimetara  prirodnog snijega, a snijeg pada i dans, te se očekuj da će idućih dana imati i veću količinu prirodnog snijega na planini.

Na stazi Skočine je prethodnih dana bio u funckiji sustav zaumjetno osnježavanje, te su se i na toj stazi stvorili uvjeti za skijanje.

Na stazi Skočine trenutačno ima oko 20 cm snijega.

Danas su u funkciji ski lift Poljice, baby lift Poljice i šestosjed Skočine, navode iz Olimpijskog centra Jahorina.

poslovni-global.ba

 

Odgovori