Konstantan rast blokiranih računa firmi u Bosni i Hercegovini

BiH vijesti

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je ažurirani popis blokiranih računa tvrtki u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da su početkom siječnja u BiH bila blokirana 104.052 računa poduzeća, a da 56.683 poduzeća imaju blokiran barem jedan račun. Ukupan broj blokiranih računa poduzeća u odnosu na prethodni mjesec porastao je za 168, a broj poduzeća s barem jednim blokiranim računom porastao je za 115.

U novom izvješću, na 4192 stranice (6 više od prethodnog), navedene su tvrtke iz svih sfera društvenog života, od trgovačkih društava, trgovina, frizerskih salona, ​​benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga… Na ovom popisu nalaze se i rudnici, mjesne zajednice, općine i sportski savezi.

U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa poduzeća u BiH bio je 58.038, dok su 35.694 poduzeća imala blokiran barem jedan bankovni račun.

poslovni-global.ba

Odgovori