LINO VIŠEBOJAC U OŠ A.B. ŠIMIĆA Mostarski učenici izazvali, pa lako pobijedili vrsne sportaše

Mostarske mažoretkinje, njih petnaest, svojim koreografijama otvorile su Lino višebojca u dvorani Osnovne škole Antuna Branka Šimića u Mostaru. I prije nego što su sportski gosti – košarkaš Marko Šutalo, nogometaš Igor Musa, košarkaški trener Kristijan Vidović, te Klaudia Marić, koja je, osim što se bavi taekwondoom i nastavnica engleskog i njemačkog jezika u ovoj školi, izmamili gromoglasni pljesak, mala školska dvorana već je bila popunjena do posljednjeg centimetra.

Nakon što je ravnateljica škole Snježana Brkić poželjela dobrodošlicu omiljenom Lino medvjediću, sportskim gostima i organizatorima, zahvalila je učenicima svoje škole koji su se vrijedno pripremali za doček Lino višebojca i zaželjela im sreću tijekom natjecanja.

– Bez obzira na rezultate i plasman na ovom natjecanju, svi ste vi pobjednici, a svoj današnji nastup promatrajte kao nagradu za sav trud koji ulažete u svoje obrazovanje, jer svaki sudionik danas na natjecanju je u timu najboljih – istaknula je ravnateljica Brkić.

Kulturno–umjetnički program je nastavljen recitiranjem ‘Opomene’ A.B. Šimića, pjesnika čije ime nosi škola domaćin Line višebojca, u izvedbi Darke Bubala, učenika VIII. razreda. Učenici III. razreda priredili su pravi mali mjuzikl – dok su jedni glumili ‘Avanture maloga Juju’, drugi su ih pratili istoimenom pjesmicom.

Učenici ove škole svoju kreativnost pokazali su i slikom i riječima, pa su o temi ‘Svijet po mom’ pisali literarne sastavke, ali i slikali. Najbolje likovne radove imali su Klara Jakovljević iz VI. razreda i Nikola Đonlagić iz IX. razreda, a najbolje literarne radove Andrej Tepurić iz VIII. razreda i Sven Kukić iz VII. razreda. Najbolje transparente napravile su učenice VIII.1 razreda Lana Arapović i Marija Ćavar. Za kraj kulturno–umjetničkog programa, a početak sportskog natjecanja, Josip Drinovac otpjevao je pjesmu Toše Proeskog ‘Tko ti to grize obraze’.

A nakon toga… cijela dvorana uglas je povikala: Tri–dva–jedan, i Lino višebojac u Mostaru je – započeo.

U ukupno 8 (osam) disciplina – u trčanju, štafeti u otežanim uvjetima, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na rukometni i nogometni gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i skakanju u vrećama za učenike u dobi od 5. do 9. razreda, najbolji su bili Petra Leko, učenica IX.1 razreda i Danijel Puce, učenik IX.3 razreda.

Unatoč bodrenju, sportaši ipak nisu uspjeli pobijediti izazivače. Borna Pejković iz IX.1 razreda izazvao je profesoricu Klaudiju Marić, te pobijedio u slobodnim bacanjima u košarci, dok je Sara Penavić iz III.2 razreda pobijedila Igora Musu, proslavljenoga nogometaša.

Tako su izazivači, uz poticaj najboljih navijača iz IV.1 razreda, obranili boje svoje škole u dvobojima sa sportašima. Osim što su bili najbolji navijači, učenici IV.1 razreda su imali i najbolje maske na ovom Lino višebojcu.

Lino višebojac, projekt pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, te Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, pet županijskih ministarstava i pedagoških zavoda, te medijsku potporu Sportskih novosti, a u organizaciji tvrtke Podravka u BiH realizira se već više od desetljeća u Hrvatskoj, a od prije četiri godine, i u Bosni i Hercegovini.

Projekt je to čiji je cilj potaknuti osnovnoškolce na bavljenje sportskim aktivnostima i razvijanje sportskih navika, te promociju školskog sporta i učeničkog stvarateljstva, a već četvrtu godinu se održava i u osnovnim školama diljem Bosne i Hercegovine.

Četvrta sezona bh. Lino višebojca počela je u Visokom, a nakon Teslića, Gračanice, Sanskog Mosta, Ljubuškog i Mostara, posljednja dva Lino višebojca u ovoj sezoni održat će se u Istočnom Sarajevu i Čitluku.

poslovni-global.ba

Odgovori