LIVNO Počeo prvi sajam poljoprivrednih proizvoda

Poljoprivreda vijesti

Načelnik općine Livno Luka Čelan otvorio je danas Sajam poljoprivrednih proizvoda na Trgu kralja Tomislava u Livnu čiji je cilj očuvanje tradicionalne proizvodnje, promocija i prodaja domaćih proizvoda te opskrba potrošača proizvodima do kojih se teže dolazi.

Udruga poljoprivrednih proizvođača “Stolisnik” iz Livna organizirala je spomenuti Sajam u sklopu projekta “Razvoj i održivost OPG-ova u Hercegbosanskoj županiji”, koji se implementira u sklopu projekta “Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji” koji se financira iz sredstava UN Fonda za ljudsku sigurnost (UNTFHS) a kojeg implementiraju UN agencije: UNDP, UNICEF, UNHCR i IOM. Sajam će trajati tri dana, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade Hercegbosanske županije, javlja Fena.

Budući da na Sajmu nisu izlagali samo domaći livanjski proizvođači nego i proizvođači autohtonih proizvoda s područja cijele Bosne i Hercegovine namjera je promovirati kako domaće, tako i tradicionalne proizvode drugih bosanskohercegovačkih krajeva.

Sajmu je nazočio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Ivica Brešić, čije je ministarstvo supokrovitelj Sajma.

U sklopu Sajma u nedjelju, 31. srpnja u 11 sati na malinjaku Zorana Đikića u Livnu održat će se praktična edukacija radova koju će voditi dip. ing. agr. Adnan Maličević. Pokrovitelj ove edukacije je organizacija World Hope International iz Livna.

poslovni-global.ba

Odgovori