Mario Gadžić imenovan direktorom Aluminija

BiH vijesti

Nakon provedene natječajne procedure, za direktora Auminija d.d. Mostar u sljedećem četverogodišnjem mandatnom razdoblju, kao najbolji kandidat izabran je Mario Gadžić. Članovima Nadzornog odbora Društva, koji su prije današnje sjednice i imenovanja prvog čovjeka mostarske tvornice obavili razgovore s prijavljenim kandidatima, Gadžić je ponudio izvrstan Plan restrukturiranja poduzeća i predočio jasnu viziju provedbe toga plana u mandatnom razdoblju. Inače, novi direktor dolazi iz bankarskog sektora, u kojem je obnašao niz odgovornih dužnosti, a funkciju direktora Aluminija preuzet će unutar sljedećih trideset dana, nakon isteka otkaznog roka u banci iz koje dolazi, odnosno po upisu u sudski registar.

Nadzorni se odbor ujedno zahvalio vršiteljima dužnosti članova dosadašnje Uprave koji su na te položaje i imenovani u rujnu prošle godine, na razdoblje do imenovanja stalne Uprave. Naglasili su kako u Aluminiju za njih i nadalje ima mjesta, uzimajući u obzir njihova znanja, stručnosti i stečena iskustva u ovom osjetljivom vremenu Aluminijeva polaganog oporavka i vraćanja povjerenja kod javnosti i, prije svega, poslovnih partnera.

Javnost će uredno biti izvještena o službenoj primopredaji direktorske funkcije odnosno o Gadžićevu preuzimanju dužnosti prvoga čovjeka proizvodnog diva koji će, kako novi direktor u svojemu Planu najavljuje, ponovno biti pokretačkom snagom razvitka kako hercegovačkog podneblja, tako i cjelokupne BiH.

poslovni-global.ba

Odgovori