MARMELADE, SOKOVI, DJEČJA HRANA… Posao za nekoliko tisuća osoba u preradi voća

Poljoprivreda vijesti

 

Direktor brčanskog Bosnaploda Edin Salihbašić, potpisao je u Brčkom s dobavljačima iz Slovenije i Srbije ugovore o kupnji opreme vrijedne pet milijuna KM, uz pomoć koje će započeti s proizvodnjom džemova, marmelada, voćnih sokova i dječje hrane, javlja BHRT.

– Planirali smo prve godine preraditi 10.000 tona voća. Od toga će 70 posto biti šljiva, ovo ostalo malina, kupina, višnja i ostalo. Ukupan prihod u ovoj godini smo planirali na 20 milijuna KM – kazao je medijima Muharem Salihbašić, direktor Bosnaploda.

Dodao je kako se nadaju povećanju prihoda sljedećih godina u prosjeku od 15 do 20 posto, te da će 70 posto ukupne proizvodnje biti namijenjeno izvozu.

– Strateški plan Bosnaploda je postati jedan od vodećih prehrambenih proizvođača u regiji, čime će animirati poljoprivrednu proizvodnju u državi i uposliti nekoliko tisuća ljudi, izravno ili neizravno – ustvrdio je Salihbašić.

Potpisivanju ugovora o nabavi višemilijunske opreme nazočio je i direktor BBI banke Amer Bukvić.

Podsjetio je kako je strani investitor po prijedlogu BBI konzultanata kupio Bosnaplod u srpnju 2015. godine, s ciljem da pokrene ogromne potencijale bh. gospodarstva i animira domaće proizvođače voća i povrća na proizvodnju, uz jamstvo za siguran otkup.

poslovni-global.ba

 

 

Odgovori