McDonald’s stiže u Vatikan – Kardinali: To je perverzno!

Svijet vijesti

Više kardinala danas se usprotivilo otvaranju restorana McDonald’s u blizini Trga sv. Petra u Vatikanu, osuđujući “perverzni” izbor kojemu nedostaje poštovanja, javlja Hina.

“To je perverzna i kontroverzna odluka”, rekao je kardinal Elio Sgreccia u razgovoru za današnje izdanje lista Repubblica.

Otvaranje restorana američkog lanca brze hrane kod Bazilike sv. Petra u Vatikanu bez ikakvog je poštovanja prema jednom od arhitektonski najvažnijih mjesta koje gleda na kolonadu sv. Petra, rekao je.

Taj kardinal ne živi u zgradi u kojoj bi trebao biti restoran, ali kaže da govori u ime njih sedmorice koji tamo obitavaju.

Iznajmljivanjem prostora bavi se društvo ASPA, zaduženo za upravljanje nekretninama u Vatikanu. “Ne vidim gdje je skandal” rekao je kardinal Domenico Calcagno, čelnik ASPA-e, dodajući da nema nikakva razloga da se odustane od odluke koja je zaključena posve legalno.

Po listu Repubblica, jedan od ljutitih kardinala pisao je papi Franji kako bi od njega zatražio da intervenira protiv odluke koja bi Vatikanu mjesečno trebala uprihoditi oko 30.000 eura.

poslovni-global.ba / N1 / Hina

Odgovori