MINISTARSTVO FINANCIJA Blokirano online klađenje izvan BiH

BiH vijesti

Ljubitelji igara na sreću primijetili su u posljednjih vrijeme kako im je blokirano online klađenje izvan Bosne i Hercegovine, odnosno kod svih online priređivača igara na sreću koji nemaju odobrenje nadležnih bh. institucija.

Iz Federalnog ministarstvo financija za Klix.ba pojašnjavaju kako su u okviru svojih zakonskih ovlaštenja zahtijevali od komercijalnih banaka u Federaciji dostavu podataka o platnom prometu u dijelu uplate sredstava sa računa klijenata domaćih banaka (fizičkih osoba) na račune stranih pravnih osoba koja našim građanima nezakonito omogućuju sudjelovanje u online igrama na sreću putem svojih internet stranica, a da pri tome ne posjeduju odobrenje za priređivanje internet igara izdato od nadležnog organa u Bosni i Hercegovini.

“Po dobivanju podataka o postojanju transakcija fizičkih osoba za sudjelovanje u internet igrama kod nelegalnih priređivača, uvažavajući činjenicu da nemamo ovlaštenje niti tehničku mogućnost da u cilju sprječavanja nelegalnog priređivanja internet igara na sreću onemogućimo pristup navedenim internet stranicama, obratili smo se nadležnom državnom organu, odnosno Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAK) sa zahtjevom za poduzimanje mjera iz njihove nadležnosti”, kažu za Klix.ba iz Ministarstva financija FBiH.

Nakon ove urgencije Federalnog ministarstva financija igračima iz BiH je blokirana mogućnost uplate.

Vlasnici kladionica u FBiH su i ranije tražili da ih se zaštiti od nelojalne konkurencije koju im prave online priređivači igara na sreću izvan BiH.

poslovni-global.ba

Odgovori