Ministrica Đapo primila misiju Svjetske banke, prvi korak, usvojiti strategiju razvoja turizma

Turizam vijesti

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo susrela se danas u sjedištu Ministarstva s članovima misije Svjetske banke, predvođene ekonomisticom Svjetske banke iz Washingtona Franceskom de Nicola, koje je upoznala sa srednjoročnim ciljevima rada ovog ministarstva.

Ministrica Đapo upoznala je članove misije sa aktivnostima ovog ministarstva, novim zakonima kojima će biti reguliran sektor turizma u Federaciji BiH, izmjenama koje donosi, glavnim pokazateljima stanja u turizmu, aktuelnim problemima u ovoj oblasti i načinima za njihovo prevazilaženje.

Članove misije Svjetske banke posebno je zanimalo koje su osnovne odrednice strategije razvoja turizma u FBiH.

Prema riječima federalne ministrice, Federacija BiH trenutno nema usvojenu strategiju razvoja turizma, ali je to sljedeći korak koji će poduzeti. S tim u vezi, predstavnicima ove finansijske institucije predočila je osnovne turističke trendove i pokazatelje u FBiH, naglasila odredišta koja su najatraktivnija turistima koji posjete našu zemlju, kao i zemlje iz kojih najčešće dolaze, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

poslovni-global.ba

Odgovori