MJERILA MASE I VOLUMENA Otkrivene nezakonitosti u radu benzinskih crpki i trgovinskih lanaca u FBiH!

BiH vijesti

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, sa suradnicima iz Zavoda za mjeriteljstvo, održao je sastanak s rukovodstvom Federalne uprave za inspekcijske poslove o temi dosljedne provedbe Zakona o mjeriteljstvu, te primjene Pravilnika o žigovima i ispravama, koji se upotrebljavaju kod verificiranja mjerila.

Resorni ministar je rekao da će i ubuduće naglasak biti na unaprjeđenju suradnje i boljoj koordinaciji s Federalnom upravom za inspekcijske poslove, ali i pojačanom inspekcijskom nadzoru u svim područjima zakonskog mjeriteljstva u Federaciji BiH. Također se očekuje znatno veći angažman inspekcijskih organa na provedbi zaključaka Vlade Federacije BiH, uz korištenje Pravilnika o žigovima i ispravama koji se upotrebljavaju kod verificiranja mjerila na područjima gdje je došlo do određenog zastoja u nadzoru kako od Federalne, tako i županijskih uprava za inspekcijske poslove.

Posebice su istaknute nezakonitosti iz oblasti mjeriteljstva u radu benzinskih crpki na području Tuzlanske županije, kada su u pitanju mjerila volumena, kao i velikih trgovinskih lanaca i drugih subjekata na području Federacije BiH, kada je riječ o mjerilima mase.

Predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove naglasili su kako će učiniti dodatne napore na uspostavi boljeg nadzora i koordinacije sa županijskim upravama i redovitom izvješćivanju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, odnosno Zavoda za mjeriteljstvo, o provedenim aktivnostima, s mogućnošću zajedničkog djelovanja na terenu. Naglasak će biti na otkrivanju i otklanjanju prekršajnih i kaznenih djela krivotvorenja žigova i isprava Zavoda za mjeriteljstvo.

Nakon analize dosadašnje suradnje, na sastanku je dogovoreno da oni budu održavani najmanje jednom mjesečno, s ciljem djelotvornije provedbe Zakona o mjeriteljstvu u Federaciji BiH, uz punu potporu Zavoda za mjeriteljstvo u okviru njegovih ovlasti, priopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.

poslovni-global.ba

Odgovori