MOBILNA TELEFONIJA U cijeloj regiji snižene cijene roaminga

BiH vijesti

Cijene usluga roaminga za građane Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije koji se koriste uslugama mobilnih operatera registriranih u te četiri zemlje, od 1. srpnja su znatno snižene, izjavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Niže cijene roaminga u četiri zemlje regije rezultat su primjene druge faze sporazuma, koji je Ljajić s resornim ministrima Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije potpisao u rujnu 2014. godine. Sporazumom je definirano da zemlje regije cijene usluga mobilne telefonije usklade sa zahtjevima europskog tržišta.

Maksimalne cijene usluga roaminga treba sniziti do razine koji vrijedi u zemljama Europske unije.

Ljajić je u izjavi za Tanjug precizirao da, u skladu s potpisanim sporazumom, od danas odlazni pozivi u roamingu za spomenute četiri zemlje koštaju 0,24 eura po minutu, umjesto dosadašnjih 0,29 eura, dok će minut dolaznog poziva koštati 0,07 eura, umjesto dosadašnjih 0,08 eura.

Cijena pojedinačne SMS poruke je 0,08 eura, umjesto dosadašnjih 0,09 eura, rekao je Ljajić, dok je najviše pojeftinilo korištenje interneta, jer će jedan megabajt internet prometa sada koštati 0,45 eura, umjesto dosadašnjih 0,70 eura.

poslovni-global.ba

Odgovori