MOSTAR Predavanje Paole Di Salvatore o temi “Energetska obnova i upravljanje vodama”

BiH vijesti

Paola Di Salvatore, direktorica Upravljačkog tijela IPA Jadranskog programa, u sklopu posjeta Mostaru i HNŽ, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održala je predavanje o temi “Energetska obnova i upravljanje vodama u sklopu Strategije Europske unije za Jadransko – jonsku makroregiju i Program transnacionalne suradnje MED 2014.-2020.“

Direktorica Di Salvatore u izjavi za medije prije održanoga predavanja naglasila je kako su Mostar i HNŽ uočili što Europska unija traži jer se u temama kao što su turizam, infrastruktura i okoliš savršeno povezuju s njezinim ciljevima.

“Tijekom posjeta uvidjela sam veliku sposobnost realiziranja i izvedbe projekata, postizanja ciljeva iz tih projekta što je dobar temelj na putu Bosne i Hercegovine u EU. Nemojte zaboraviti da je Upravljačko tijelo IPA Jadranskog programa već pokrenulo prvi program projekata Jadransko-jonske makroregije i u tom programu su Grad Mostar i HNŽ partneri u nekoliko projekata”, kazala je direktorica Di Salvatore, ističući spremnost sudjelovanja u organiziranju seminara i tečajeva koji će pomoći mladima grada i regije na njihovom putu prema Europskoj uniji.

“Sljedeći tjedan u Italiji će biti održana konferencija gdje ćemo prezentirati rezultate Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije koji su od izvanrednog značaja za daljnji put prema europskom integriranju”, zaključila je direktorica Di Salvatore.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Grada Mostara istaknuo je kako se kroz ovo i slična predavanja može saznati kako i na koji način iskoristiti sredstva koja Europska unija nudi.

“Važno je vidjeti iz kojih će oblasti Europa pomoći ne samo Mostaru, nego i regiji i tako omogućiti ulazak BiH u Europsku uniju”, rekao je gradonačelnik Bešlić, najavivši i razvitak projekta kojim će Mostar postati centar jugoistočne Europe za recikliranje materijala.

poslovni-global.ba / Vlada HNŽ

Odgovori