MOSTAR Zbog radova na raskrižju kod Španjolskog trga privremeno postavljen montažni kružni tok

BiH vijesti

S obzirom na to da su radovi na projektu izgradnje kolektora oborinskih voda i pročistača otpadnih voda u punom jeku, u Mostaru je na raskrižju kod Španjolskog trga privremeno postavljen montažni kružni tok.

Do daljnjeg će se promet regulirati na ovaj način, a sve u svrhu lakšeg prometovanja i izbjegavanja gužvi i prometnih čepova. Kružni tok je postavljen kao privremena regulacija prometa dok traju radovi na postavljanju kolektora od hotela Ero do Španjolskog trga i na Bulevaru od raskrižja kod franjevačke crkve do Španjolskog trga. Napomenimo kako se montažni kružni tok na križanju Ulice kralja Tvrtka i Stjepana Radića, koji je postavljen 2013. godine, pokazao kao kvalitetno rješenje. Zbog postavljanja kružnog toka do daljnjeg su isključeni semafori na raskrižju kod Španjolskog trga, kao i oni na raskrižju kod Doma zdravlja i franjevačke crkve, a važno je podsjetiti kako se iz smjera juga, od križanja kod franjevačke crkve do Španjolskog trga, prometuje zapadnim prometnim trakom Bulevara.

Mostarci će tako morati obratiti više pozornosti u prometu, imajući u vidu da pored novopostavljenog kružnog toka treba obratiti pozornost i na gužve koje se stvaraju uslijed radova.

Također, postavljena je signalizacija o zabrani skretanja iz Ulice kneza Mihajla Viševića Humskog na lijevu stranu, prema Španjolskom trgu.

poslovni-global.ba / Večernji.list

Odgovori