Mostarski park Zrinjevac uskoro dobiva “prirodnu stijenu”

BiH vijesti

Javno glasovanje građanki i građana Mostara rezultiralo je odabirom još jedne lokacije za uređenje u okviru projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” pa je tako objavljen poziv za izvođače radova na nabavi i instaliranju sprave za penjanje u parku Zrinjevac.

Nakon javnoga poziva tvrtkama za izvođenje radova na izgradnji parka za djecu i osobe starije životne dobi u naselju Vrba, kao i na uređenju dječjeg igrališta u Ulici kralja Tomislava između solitera, projekt nastavlja odabir lokacija za investiranje na osnovi glasova Mostarki i Mostaraca.

Građani su tijekom ljeta imali prigodu izabrati javni prostor na otvorenome koji, prema njihovu mišljenju, zaslužuju poboljšanja. Jedno od tih mjesta je i park Zrinjevac. Dobro isplanirani i uređeni parkovi i igrališta sa zelenilom kao dijelom urbanog kompleksa djeluju motivirajuće, stimulirajuće i pozitivno na cjelokupno stanje posjetitelja, posebice djece.

Penjanje je popularan sport, promovira kondiciju, koordinaciju i osjećaj ravnoteže i pruža mnogo zabave i uzbuđenja. Sprave za penjanje imitiraju prirodnu stijenu i jedna takva naći će uskoro svoje mjestu u parku Zrinjevac.

“People in Need”, koji je uime projekta zadužen za upravljanje investicijama u javnom prostoru, nastavlja s provjerom ostalih lokacija koje će također ući u postupak uređenja.

Projekt financira vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj je People in Need (PIN), češka neprofitna nevladina organizacija. Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), OKC Abrašević, Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više, priopćili su iz PIN-a.

poslovni-global.ba

Odgovori