MOSTARSKI SAJAM Predstavljen Eronet Cloud Centar za poslovne korisnike

Tech vijesti

U izložbenom prostoru HT Eroneta na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, predstavljen je Eronet Cloud Centar, usluga namijenjena poslovnim korisnicima iz cijele BiH, a predstavlja predvorje za korištenje HT Eronet cloud usluga.

Njihovim korištenjem, istovremeno se ostvaruje optimalno korištenje resursa uz fleksibilnost brzog povećanja ili smanjenja resursa na raspolaganju, te, s druge strane, sigurnost modernog HT Eronet data centra. HT Eronet data centar, smješten u Grudama, urađen je po najvišim standardima, osigurava redundantnost u pogledu napajanja električnom energijom, tehničkom i fizičkom zaštitom, kontrolu uvjeta u data centru, te nadzor svih parametara sustava na razini 24/7. Dodatno, u samoj strukturi cloud platforme, osigurana je DDoS i IPS zaštita, što korisnike cloud usluga štiti od mogućih vanjskih napada. Kao stavku za izdvojiti, nužno je navesti i DR (disaster recovery) site, koji osigurava potpunu redundantnost cloud servisa, čak i slučaju iznimnih katastrofa.

Posebnost Eronet Cloud Centra unutar BiH je i to što je korisnicima omogućena online kupnja resursa, kao i njihovo upravljanje (povećanje/smanjenje) kroz online sučelje. Ovo korisnicima omogućuje brzo i učinkovito administriranje usluga, te optimizaciju potrebnih resursa u najkraćem vremenu.

Cloud usluge koje HT Eronet nudi su Cloud Server i Cloud storage. Cloud Server usluga omogućuje korisnicima najam virtualnih poslužitelja i upravljanje njihovim resursima. Sastavni dijelovi Cloud Server usluge su back-up podataka, kao i antivirusna zaštita, a uključeni su u cijene mjesečne naknade. Virtualni poslužitelji su dostupni uz Windows i Linux operativne sustave, a Cloud Server usluga korisnicima nudi i dodatnu mogućnost licenciranja MS SQL licenci, uz mjesečnu naknadu, kao i uslugu balansiranja prometa. Brzina sučelja prema internetu za virtualne poslužitelje je 10 Mbit/s.

Usluge su dostupne svim korisnicima i u testnom razdoblju. Cloud server usluga je dostupna u tridesetodnevnom testnom razdoblju za osnovne Windows ili Linux konfiguracije, a osnovni paket usluge Cloud storage je trajno besplatan za korištenje svim korisnicima. Sve zainteresirane korisnike pozivamo kontaktirati HT Eronet prodajne kutke, managere poslovne prodaje ili posjetiti cloud.hteronet.ba.

poslovni-global.ba

Odgovori