MUKE PO SAMSUNGU Poslije mobilnih telefona, perilice rublja koje mogu eksplodirati

Svijet vijesti

Samsung je potvrdio da su u tijeku pregovori s američkom Komisijom za zaštitu potrošača poslije podnošenja tužbe protiv ove tvrtke zbog njenih perilica koje mogu eksplodirati.

Komisija je upozorila na probleme s određenim modelima perilica za pranje rublja koje se pune odozgo. Jedna odvjetnička tvrtka iz SAD-a tužila je južnokorejsku tvrtku s napomenom da kvar može izazvati povrede ili materijalnu štetu.

Ovi problemi uslijedili su nakon što je Samsung povukao iz prodaje novi model mobilnog telefona “note 7” zbog nekoliko slučajeva eksplozija baterija.

Problematične perilice rublja proizvedene su od ožujka 2011. do travnja 2016. godine, prenio je BBC.

Samsung nije objavio o kojim je modelima riječ, ali je priopćio da zbog abnormalnih vibracija može postojati rizik od ozljeđivanja ili oštećenja imovine kada se peru posteljine, veće količine rublja ili vodootporni materijali.

Na Samsungovom web sit-u kupci mogu unijeti serijski broj svoje perilice da bi utvrdili je li njihov aparat među rizičnima.

Tvrtka je savjetovala vlasnicima spornih perilica da koriste programe s nižim brojem obrtaja kada peru spomenute materijale.

poslovni-global.ba

Odgovori