Nadahnuta pjesničko-glazbena večer ispunila Galeriju Aluminij

BiH vijesti

Pjesničko-glazbena večer, u organizaciji Odbora za kulturu i izobrazbu Gradskoga odbora Mladeži HDZ-a BiH Mostar, sinoć je u potpunosti ispunila izložbeni prostor Salona 2 Galerije Aluminij u Mostaru. Devet se pjesnika predstavilo svojim stihovima, a prema riječima koordinatora projekta, voditeljice spomenutoga odbora Dijane Krešić i mladoga mostarskog pjesnika Ivana Vrljića, željom im je oživljavanje zanimanja za kulturu među mladima u Mostaru.

Upravo na tomu tragu, susreli su se sinoć stasali pjesnici, autori uspješnih stihozbirki, romana i drugih književnih djela, s kolegama početnicima u svijetu pisane riječi. Redom su se pozivu za sudjelovanje odazvali: Sonja Jurić, Marina Kljajo-Radić, Ivo Krešić, Anita Martinac, Sanijela Matković, Marija Smiljanić, Viktor Stojkić, Mladen Topić i Ivan Vrljić. Spriječeni bolešću, ispričali su se Sonja Jurić i Ivo Krešić, ali ih je Ivan Vrljić spretno zamijenio za mikrofonom, iščitavajući i njihove stihove.

Pod voditeljskom palicom rukovoditelja Galerije Aluminij Darka Juke, raspoloženi su pjesnici izlazili u ciklusima, svatko od njih predstavio se s po tri svoje pjesme, što ranije objavljivane, što one koje tek čekaju na ukoričenje. Komunikacija s oduševljenom publikom bila je izvrsnom, pa je bilo i intimnijih istupa, s opisima okolnosti u kojima je nastala poneka od iščitanih pjesama.

Dugim pljeskovima nazočnih zasluženo su počašćeni i Karla Lozančić i Ana Papak, koje su zajednički izvele dva vječna hita Indexa i Josipe Lisac, jednako kao i virtuoz na gitari Tomislav Papac, koji je pratio pjesnike, prebirući po žicama, te večer dodatno oplemenio dvjema instrumentalnim izvedbama poznatih glazbenih hitova, u svojoj obradbi.

poslovni-global.ba

Odgovori