Nakon procesa certificiranja, Travnički sir je zaštićen

BiH vijesti

Travnički sir uskoro će dobiti rješenje o zaštiti zemljopisnog podrijetla, što će omogućiti jačanje njegovog identiteta i tržišne pozicije.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare održanoj u zgradi Općine Travnik, proces certificiranja koji je realiziran u suradnji s Agencijom za sigurnost hrane BiH uspješno je okončan, te da se uskoro očekuje izdavanje rješenja o zaštiti zemljopisnog podrijetla travničkog sira.

Zbog zaštite travničkog sira, u svjetskim trgovačkim lancima više neće biti danskog, turskog, nizozemskog ili bilo kojeg drugog proizvodnog sira koji nosi naziv travnički sir.

Projekt zaštite travničkog sira realiziran je u suradnji s Institutom za prehrambene tehnologije Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a inicijativu je podržalo i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Srednjobosanske županije.

poslovni-global.ba

Odgovori