Nema kraja: Svakodnevni rast broj blokiranih računa firmi u BiH

BiH vijesti

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa firmi u BiH. U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je u BiH krajem siječnja bilo blokirano 101.768 računa firmi te da 55.601 firma ima blokiran bar jedan račun.

U odnosu na prethodni mjesečni izvještaj, broj blokiranih računa firmi povećan je za 97, a broj firmi koje imaju bar jedan blokiran račun povećan je za 93.

U novom izvješću, koji sadrži 4.090 stranica (četiri više u odnosu na prethodni izvještaj), pobrojane su firme iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih postaja, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenom početkom studenog 2012. godine, broj blokiranih računa firmi u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

poslovni-global.ba

Odgovori