NERADNA NEDJELJA Visoke kazne i(li) trajno zatvaranje objekta

Prva neradna nedjelja u Crnoj Gori za uposlene u trgovini bit će 20. listopad, priopćila je Uprava za inspekcijske poslove.

Kako piše Investitor.me, iz inspekcije su pozvali na poštovanje te odredbe, kako bi se izbjegle novčane kazne. Tko bude otvorio trgovinu nedjeljom, prijeti mu kazna od 1.000 do 10.000 eura. Moguće je i trajno zatvaranje objekta.

“Podsjećamo sve privredne subjekte koji se bave trgovinom na veliko i trgovinom na malo na propisanu odredbu člana 35 a Zakona o unutarnjoj trgovini, čija primjena stupa na snagu od 14. listopada, što praktično znači da je prva neradna nedjelja – 20. listopad, kako je to propisano navedenim članom”, poručili su iz Uprave.

Postoje iznimke, tako da će nedjeljom ljekarne, specijalizirane trgovine ili kiosk za prodaju kruha, peciva i kolača, cvijeća, suvenira, tiska, sredstava za zaštitu bilja ili pogreba, benzinske postaje i prodavaonice unutar benzinskih postaja raditi.

Nedjeljom će raditi i tržnice sa štandovima – šalteri, vitrine i automati izvan tržnica i pokretne trgovine; objekti koji se nalaze unutar zatvorenih područja autobusnih i željezničkih stanica, zračnih luka i luka; štandovi i kiosci koji prodaju robu za vrijeme priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i javnih izložbi kinematografskih djela i skladišta za trgovinu na veliko.

poslovni-global.ba

Odgovori