Neum domaćin najveće tehnološko-poslovne konferencije u BiH, HT Eronet – telekomunikacijski partner Microsofta

BiH vijesti

U upravnoj zgradi HT Eroneta, održana je konferencija za novinare povodom, šeste po redu, Microsoft NetWork konferencije koja će biti održana u Neumu, od 18. do 20. travnja, a na kojoj je HT Eronet – telekomunikacijski partner Microsofta.

Tim povodom, nazočnima su se obratili Omer Krivošija, direktor Microsofta za BiH, te članovi Uprave HT Eroneta Goran Kraljević i Tomislav Ruk.

Zahvaljujući HT Eronetu što se i ove godine kao partner uključio u konferenciju, Krivošija je, između ostaloga, kazao:

“Ove godine ćemo, zasigurno, imati najveći broj sudionika – više od 700; uz 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača, predstavnika izvršne vlasti, do vodećih ICT stručnjaka i menadžera. NetWork konferencija je zaista postala najveća tehnološko-poslovna konferencija u BiH jer pruža jedinstvenu priliku sudionicima, uz upoznavanje sa aktualnim Microsoftovim i partnerskim rješenjima i IT trendovima, razmijene iskustva, unaprijede znanja i stvore nove poslovne kontakte“.

Po riječima dr. Gorana Kraljevića, HT Eronet će osigurati telekomunikacijske kapacitete za održavanje konferencije, a istodobno i besplatan pristup internetu za sve posjetitelje. Uz osiguranje Wi-Fi pristupa, HT Eronet će svim svojim korisnicima nazočnima na konferenciji osigurati visoku propusnost mobilne mreže kako bi, bez obzira na veliki broj sudionika na konferenciji, imali stabilani kvalitetan pristup mobilnom internetu.

“Želim istaknuti da je u prethodnom, veoma dinamičnom razdoblju, u okviru tehničkog dijela HT Eroneta dovršeni niz projekata koji omogućuju razvoj novih inovativnih usluga i rješenja od kojih ćemo jedan dio prezentirati u okviru same konferencije.Tijekom prvoga kvartala 2016., dovršena je implementacija HT EronetCloud okoline, zasnovana na modernom Data centru smještenom u Grudama.Redundantna klimatizacija, redundantnu opskrbu električnom energijom, stalni automatizirani nadzor uvjeta i pristupa, jamči da su podaci smješteni u sigurnom okolišu.

Uz osiguranu antivirusnu i druge vrste zaštite od elektroničkih napada, osiguranim backup-om podataka, razina sigurnosti koju EronetCloud centar nudi poslovnim korisnicima, na veoma je visokoj razini.Intenzivirane su aktivnosti na modernizaciji pristupne mreže što će rezultirati značajnim povećanjem pristupnih brzina i kvalitete širokopojasnog pristupa internetu. Za korisnike će to značiti veći izbor internet opcija i drugih naprednih usluga“.

Po riječima Tomislava Ruka, HT Eronet prepoznao je ovu IT konferenciju kao mjesto na kojemu će prezentirati usluge iz svog portfolia.

“Među uslugama koje bih ovaj put istaknuo, tu su nove poslovne govorne tarife Poslovni Mix, koji omogućuju neograničenu mogućnost kombiniranja među tarifa unutar tvrtke, uz potpuno besplatnu SMS i govornu komunikaciju između djelatnika tvrtke.

Naravno, uz besplatne međusobne pozive, u mjesečnu naknadu tarifa su uključene besplatne minute prema mobilnim i fiksnim mrežama u Bosni i Hercegovini, a naročito ističem veliku količinu uključenog mobilnog Interneta, do 32 GB. Uključene količine korisnici mogu koristiti bez ograničenja brzine, a sa implementacijom novih tehničkih sustava, maksimalne brzine iznose do 21 Mbit/s.Uz govornu komunikaciju, krajem Q1/2016, HT Eronet je napravio iskorak u segment cloud usluga. Usluge Cloud Server i CloudStorage, omogućavaju poslovnim korisnicima korištenje resursa smještenih u modernom data centru, bez straha da se njihovi podaci nalaze izvan granica Bosne i Hercegovine. Optimalna uporaba resursa garantira i financijske uštede… Kao jednoga od partnera u razvoju Eronetcloud centra, tvrtka HT Eronet vidi i Microsoft.

Inicijalna ponuda virtualnih poslužitelja sMicrosoft Windows operativnim sustavima, te opcijska ponuda Microsoft SQL licenci unutar ponude Cloud Server, početak je suradnje s Microsoft-om, a sve usmjereno prema cilju da HT Eronet svojim korisnicima osigura jednostavan i financijski optimalan pristup Microsoft proizvodima.
Dodatna pogodnost je mogućnost besplatnog testiranja usluga, na što pozivam sve poslovne korisnike da učine putem svojim prodajnih predstavnika ili putem odjela poslovne prodaje, kao i na predstojećoj Microsoft Network6 konferenciji“.

Prezentacija ponude HT Eroneta održat će se 19. 4.2016. u 11 sati, u prostoru Nacionalni restoran, hotela Grand u Neumu.

Inače, prijavezaNetWork 6 konferencijuotvorenesu do 11. travnja. Kotizacijazasudjelovanjeiznosi 350 KM (plus PDV), a svionikoji se prijave do 8. Travnjadobitćepopust od 100 KM. Microsoft BiH iovegodineposebnupozornostposvećujestudentimakojizasamo 50 KM (plus PDV) mogusudjelovatinakonferenciji. Višeinformacija o Microsoft NetWork 6 konferencijimožetenaćina www.msnetwork.ba.

poslovni-global.ba Foto: Zoran Ćubela

Odgovori