“Nike” i “Porshe” okrenuli leđa Sharapovoj zbog dopinga

Svijet vijesti

Najprije je reagirala Svjetska antidopinška agencija (WADA) koja je odmah suspendirala rusku tenisačicu i službeno od 12. ožujka ne smije na teren do završetka cijelog slučaja.

Prve procjene su da bi Sharapova mogla biti suspendirana najmanje dvije godine, koliko su bile kazne za ovaj vid dopingiranja.

Prema lanjskoj Forbesovoj listi, ruska tenisačica najplaćenija je sportašica svijeta, a čak 77 posto prihoda dobiva od sponzora.

Kako god se dopinški skandal ruske teniske zvijezde Marie Sharapove odrazio na njezinu sportsku karijeru, jedno je već sada gotovo sigurno – izgubit će status najplaćenije sportašice svijeta.

Sponzori su joj već počeli okretati leđa zbog ovog priznanja, pa je tako tvrtka “Nike” prekinula suradnju s Sharapovom. Iz svjetski poznate kompanije su poručili da su “iznenađeni i razočarani”, kao i da će pratiti slučaj.

Sharapova je imala suradnju s “Nikeom” još kao 11-godišnjakinja, a 2010. je potpisala osmogodišnji ugovor vrijedan 70 milijuna dolara. Prije dvije godine ju je tvrtka “Porsche” proglasila za prvo zaštitno žensko lice.

Sharapova je u ponedjeljak priznala da je pala na doping testu tijekom Australijan opena zbog korištenja meldonijuma koji je sve do ove godine bio dozvoljen.

 

poslovni-global.ba

Odgovori