Novi projekti: Ljubuški dobiva kinodvoranu sa 180 sjedala

BiH vijesti

U Gradskoj vijećnici u Ljubuškom javno su predstavljeni projekti: Istočna obilaznica – Ulica bana Josipa Jelačića, Kulturni centar Ljubuški, te rekonstrukcija i adaptacija zgrade Gradske vijećnice i Policijske uprave, objavio je ljportal.com.

Istočna obilaznica

Projekt istočne obilaznice – Ulica bana Josipa Jelačića predstavio je Dejan Rašić dipl.ing.građ., a njime je predviđena rekonstrukcija regionalne ceste R424 od starog do novog kružnog toka, u dužini oko 2 km. Posebno zanimljiva su dva križanja, prema Metkovskoj ulici, odnosno križanje prema Bučinama. Projektant je za križanje s Metkovskom ulicom predvidio rješenje traka s lijevim skretanjem uz semafore, dok je za križanje s Bučinskom cestom uz ovakvo rješenje predloženo i rješenje s kružnim tokom.

Projekt Kulturni centar Ljubuški predstavio je Ivan Vukojević, mag.ing.arh., a prema tom projektnom rješenju, kino-dvorana će imati između 150 i 180 sjedećih mjesta ovisno o odabiru sjedala. Inače, rekonstrukcijom spomenutog objekta novi izgled će dobiti cijela ulica u kojoj se on nalazi.

Podzemna garaža

Treći projekt rekonstrukcije i adaptacija zgrade Gradske vijećnice i Policijske uprave predstavila je Dajana Šaravanja, dipl.ing.arh. Njime je predviđena rekonstrukcija postojećeg objekta uz djelomičnu nadogradnju, te na postojećem parking prostoru izgradnja podzemne garaže, s proširenjem središnjeg gradskog trga, objavio je ljportal.com.

poslovni-global.ba

Odgovori