ORAŠJE Blokada graničnog prijelaza od 30. kolovoza do isplate poticaja

Poljoprivreda vijesti

Posavski poljoprivrednici su odlučili 30. kolovoza blokirati granični prijelaz u Orašju i najavili da će ga držati zatvorenim sve dok im ne budu isplaćeni poticaji za poplavljenu proizvodnju.

Kako je objavila Federalna televizija, prošlogodišnja blokada graničnog prijelaza u Orašju je obustavljena kad su posavski poljoprivrednici dobili obećanja da će im poticaji za poljoprivrednu proizvodnju biti isplaćeni i da se odmah uplati pola iznosa.

“Nalozi su spremni, stoje na stolu, treba samo još ministar poljoprivrede potpisati, pustiti u trezor i da skine odgovornost sa sebe“, rekao je Vidan Grgić, predsjednik Saveza poljoprivrednika Posavske županije.

Drugu polovicu u iznosu od oko milijun i dvjesto tisuća maraka uz mnogobrojna prazna obećanja čekaju preko godinu dana, a nezadovoljstvo je kulminiralo početkom ovog mjeseca.

“Međutim došao je i taj osmi mjesec ništa nije riješeno. Zadnji put je prije par dana pušteno 11 milijuna i još nešto maraka za poticaj u poljoprivredi gdje naši nalozi nisu uvršteni”, dodaje Grgić.

Poljoprivrednici u Posavini su ogorčeni jer se smatraju najviše zapostavljeni u odnosu na druge krajeve u federalnom dijelu Bosne i Hercegovine.

“Mislim da Županija posavska to nije zaslužila. Mi smo vrijedni poljoprivrednici, želimo tu ostati i raditi, a ne da se iseljavamo“, kaže Grgić.

poslovni-global.ba

Odgovori