ORAŠJE Završna konferencija projekta “Partnerstvo za upošljavanje u Posavini”, otvoreno 30 radnih mjesta

U Orašju je danas održana završena konferencija projekta „Partnerstvo za upošljavanje u Posavini“, kojeg financira Europska unija, čija je realizacija započela 19. lipnja prošle godine.

Projekt su proteklih 15 mjeseci zajednički provodili Udruženje za razvoj NERDA iz Tuzle s partnerima: Općina Orašje, Služba za zapošljavanje ŽP Orašje, Srednja strukovna škola Orašje, te firme Nexus, Skele comerc i Prima VIP. Projektni tim prezentirao je rezultate ostvarene u proteklih 15 mjeseci. Među realiziranim aktivnostima su provedba tri programa stručnog osposobljavanja za nezaposlene osobe, otvoreno je 30-tak radnih mjesta, a najmanje je 40 osposobljeno za rad na poslovima CNC operater, stolar i mesar. Pored toga ojačano je partnerstvo lokalnih aktera na tržištu rada za kreiranje prilika za zapošljavanje, a izrađena je i Analiza tržišta rada Županije Posavske s preporukama za unaprjeđenje upisne politike. Firma Nexus je zaposlila svih pet osposobljenih CNC operatera, dva su stolara dobili radno mjesto u firmama Skele comerc i u Hidrogradnji dok je 10 osoba zaposleno u Prima VIP, od kojih je pet ostalo u radnom odnosu, kazala je Amra Jaganjac projekt menadžerica u Nerdi, prenosi Radio Orašje

Načelnik općine Orašje Stanko Vincetić je izrazio zadovoljstvo njegovom realizacijom. „Svi partneri na projektu su pokazali da možemo ostvariti kvalitetnu suradnju i zajedno doći do ostvarenja željenog cilja. Nadam se da će biti još ovakvih projekata kojim bi riješili veliki problem nezaposlenosti, iseljavanja i kreiranja kvalitetnih radnih mjesta“, kazao je načelnik Vincetić. Ovaj je projekt je realiziran u sklopu Programa „Podrške lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u BiH”, kojeg provodi Međunarodna organizacija rada.

Njegova vrijednost je veća od 170 000 eura od čega Europska unija financira blizu 154 000 eura, što je 89,94 posto od ukupne vrijednosti projekta, dok je doprinos Općine Orašje 9.200 eura, a Službe za upošljavanje Županije Posavske 8.000 eura.

poslovni-global.ba / Foto: Radio Orašje

Odgovori