Orbitz Travel: BiH raj za avanturiste

Turizam

Orbitz Travel napravio je listu deset najmanje posjećenih zemlja koje bi turisti obvezno trebali posjetiti. Na ovoj listi nalazi se i Bosna i Hercegovina, ali i susjedna Srbija, piše Večenji list BiH.

“Raspadom Jugoslavije Hrvatska je zauzela visoko mjesto među posjetiteljima Europe, ali se isto još uvijek ne može reći i za susjednu joj Bosnu i Hercegovinu”, piše u tekstu. Dodaje se kako je Bosna i Hercegovina raj za avanturiste, počevši od skijaša, te da posjetitelji ne propuste posjet Sarajevu s obzirom na to da je glavni grad Bosne i Hercegovine jako živahan i zanimljiv.

Orbitz Travel ističe kako će se susjedna Srbija svidjeti svima onima koji uživaju u splavovima te u komunističkoj arhitekturi. Dodaje se kako je Srbija suverena tek od 2006. godine i da je “južna pokrajina Kosovo proglasila neovisnost 2008. godine”. U tekstu je pohvaljen i impresivni noćni život u Beogradu. Uz Bosnu i Hercegovinu i Srbiju, na popisu se nalazi i Makedonija za koju kažu da je vidljiv utjecaj vladavine Osmanskog Carstva.

“Islamske građevine i džamije su dio arhitektonskog krajolika zemlje, kao i drevne ruševine, barokni, bizantski i rimski stilovi. Posjetite Stari bazar u glavnom gradu Skoplju”, preporučuje Orbitz Travel.

Na listi se nalazi još sedam zemalja, i to Bjelorusija, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Moldavija, Monaco i San Marino.

poslovni-global.ba / vecernji.ba / Foto: Zoran Ćubela

Odgovori