Otvoren 16. Simpozij iz dječje kirurgije i urologije u Mostaru, okupio svjetske stručnjake

Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru otvoren je 16. simpozij iz dječje kirurgije i urologije na kojemu, uz domaće, sudjeluju liječnici iz Sjedinjenih Američkih Država, Indije, Njemačke, Švicarske, Italije, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

U uvodnom dijelu svečanosti otvaranja nazočnima su se obratili dr. Ante Kvesić, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, dr. sc. Goran Opsenica, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ i Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika Mostara, a Simpozij je otvorio dr. Dragan Čović, dopredsjedatelj Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH.

Predsjednik organizacijskog odbora simpozija i ravnatelj SKB Mostar dr. Ante Kvesić istaknuo je kako je ovo veoma značajan događaj. „Imamo 22 operacije i već smo ih sedam od jutros napravili“, kazao je Kvesić navodeći kako su na ovom simpoziju djeca s područja čitave Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske.

„Želim zahvaliti Organizacijskom odboru i svima vama okupljenim i uključenim u Simpozij. Ovakva znanstvena otvaranja prave iskorake za našu bolnicu, naše sveučilište, naš grad i prave jedan poseban okvir, jedan vid promoviranja svih ovih institucija,“ rekao je dopredsjedatelj Čović.

Svečanosti otvaranja nazočan je bio i dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije koji je u izjavi za medije kazao kako su napori koje Sveučilišna klinička bolnica Mostar ulaže u kontinuirano obrazovanje liječnika i drugoga medicinskog osoblja, ali i druge projekte kako bi se građanima osigurala najkvalitetnija zdravstvena usluga, imali i imat će potporu županijske Vlade.

poslovni-global.ba / Vlada HNŽ

Odgovori