Počela isplata novčanih potpora za proizvodnju mlijeka

Poljoprivreda vijesti

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva priopćilo je da su obrađeni zahtjevi za isplatu novčanih potpora za proizvodnju mlijeka za II kvartal ove godine za devet županija koji su dostavili neophodnu dokumentaciju.

Službenici Ministarstva rade na unosu podataka u trezorsku aplikaciju s ciljem što brže isplate novčanih sredstava poljoprivrednim proizvođačima.

“Sukladno našoj najavi krajem drugog tromjesečja da ćemo pristigle zahtjeve obraditi u najkraćem mogućem roku, mogu potvrditi da službenici Ministarstva već rade na unosu podataka s ciljem isplate financijskih potpora našim poljoprivrednim proizvođačima. S obzirom da je pred poljoprivrednim proizvođačima jesenja sjetva, pravovremena isplata sredstava omogućit će im da adekvatno pripreme i isplaniraju sjetvu“ – kazao je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić.

Pored toga, u tijeku su obrade zahtjeva i za isplate novčanih potpora za sve ostale vrste proizvodnje koje su županijska ministarstva, nadležna za poslove poljoprivrede, obradila i dostavila resornom federalnom ministarstvu kao i obrada više od 3.000 pristiglih zahtjeva po Modelu potpore ruralnom razvoju za 2023. godinu, priopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

poslovni-global.ba

Odgovori