Počinju pregovori: Vlada HNŽ-a kupuje mostarski hotel “Ero”?

BiH vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na jučerašnjoj je sjednici u Mostaru usvojila Zaključak o usklađivanju rashoda s prihodima i Odluku o utvrđivanju grantova za isplatu za mjesec siječanj 2016. godine.

Vlada je, također, usvojila Odluku o izboru objekata koje će kandidirati za Projekt energetske učinkovitosti BiH u 2016. godini. Za taj projekt, koji financira Svjetska banka, Vlada je predložila objekte sedam osnovnih i srednjih škola i jednu zdravstvenu ustanovu u HNŽ koji imaju izrađen detaljan energetski pregled s procijenjenim ukupnim investiranjem u iznosu od oko 4 milijuna KM.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Županijskog stožera civilne zaštite i  Informaciju o ostvarenim rezultatima deminiranja i uništavanja neeksplodiranih ubojitih sredstava na području HNŽ za 2015. godinu.

Na tragu ranijih odluka i zaključaka usmjerenih na iznalaženje odgovarajućeg smještaja za tijela i organe županijske uprave, čime bi se povećala učinkovitost i smanjili troškovi, Vlada je razmatrala Izvješće o provedenom postupku ispitivanja tržišta i pribavljanja ponuda za nabavu poslovnog prostora za smještaj županijskih tijela i organa vlasti HNŽ. Prema Izvješću, nakon objavljenog poziva pristigle su tri ponude, o kojih je validna ponuda Federalnog Zavoda MIO, koji je ponudio zgradu Hotela „Ero“ u Mostaru. Prihvaćajući Izvješće, Vlada je usvojila Zaključak kojim se ovlašćuje interresorna skupina da, kao pregovarački tim, u ime Vlade, nastavi pregovore s Federalnim zavodom MIO za kupovinu Hotela „Ero“.

Nastavljajući započete aktivnosti s ciljem rješavanja problema izvršnih sudskih rješenja, koje značajno  opterećuju Proračun, Vlada je usvojila Informaciju Županijskog javnog pravobraniteljstva u svezi s izvansudskim nagodbama. Također, utvrđen je tekst javnog poziva pravnim i fizičkim osobama koje imaju novčana potraživanja iz Proračuna HNŽ, koji će, s potrebnim obrascima koji prethode zaključenju ugovora o izvansudskoj nagodbi, biti objavljen na internetskoj stranici Vlade, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

poslovni-global.ba (Foto: Vlada HNŽ-a)

Odgovori