Rekonstrukcija i sanacija regionalnih cesta Odžak – Prud i Orašje – Bok

BiH vijesti

Vlada Županije Posavske na svojoj je posljednjoj sjednici usvojila Odluku o izboru volontera u tijela državne službe u Županiji Posavskoj, čime je ispunila obećanje o prijamu svih prijavljenih volontera.

Usvojena je i Odluka o odobravanju izdvajanju sredstava iz Proračuna Županije Posavske za 2015. godine, UNDP-u BiH na ime sufinanciranje Projekta rekonstrukcije i sanacije Regionalne ceste 464 Odžak – Prud i Regionalne ceste Orašje-Bok. Odlukom se odobrava izdvajanje sredstava u iznosu od 220.000,00 KM. Procijenjena vrijednost oba projekta je 450.000,000 KM.

– Projekti su od vitalnog značaja za Županiju Posavsku i uvršteni su u prioritete ove županije nakon poplave 2014. godine. Projekt ima za cilj osiguranje uvjeta za nesmetan promet na prometnici od regionalnog značaja R-464, koja povezuje naseljene dijelove općine Odžak sa središtem, kao i njihovo povezivanje s   općinom Šamac (RS), kao i na prometnici RC-463, koja povezuje naseljene dijelove općine Orašje – izjavio je ministar prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Alija Kusur.

Vlada Županije Posavske usvojila je Odluku  kojom se financijska pomoć u iznosu od 37.000,00 KM upućuje zdravstvenim institucijama.

Vlada je prihvatila prijedlog za pokretanje postupka imenovanja Županijskog pravobranitelja, te je usvojila Odluku o odobravanju izdvajanja sredstava iz županijskoga proračuna za 2015. godinu u ukupnom iznosu od 9.748,00 KM (Ruža Živković, Mirsad Nišlić, Đurđica Marković i Mara Mikić) na ime financijske pomoći, kako bi osobe mogle ostvariti pravo na mirovinu, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

Sukladno Odluci o izboru volontera u tijela državne službe u Županiji Posavskoj, iz Ureda posavskog premijera obavještavaju sve volontere koji će odrađivati volonterski staž u tijelima državne službe u toj županiji, da dođu u ponedjeljak 07. prosinca u 9 sati u amfiteatar Školskog Centra fra Martina Nedića u Orašju, gdje će ih pozdraviti predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić. Volonteri će tada dobiti i sve potrebne obavijesti o odrađivanju volonterskog staža, a od utorka, 8. prosinca u 8 sati javit će se na mjesta gdje su raspoređeni.

poslovni-global.ba

Odgovori