Poslodavci i dalje negoduju zbog gotovine

BiH

Iako je Vlada FBiH nakon brojnih pritužbi promijenila uredbu o uvjetima i načinu plaćanja gotovim novcem i nova izmijenjena odluka naišla je na otpor udruge poslodavca, obrtnika, ugostitelja…

Rok od pet dana

U cilju olakšavanja postupanja propisano je da oni poslovni subjekti koji imaju manji dnevni priljev gotovog novca do 200 KM mogu položiti isti u roku od pet radnih dana, umjesto ranije jedan dan, a propisana su olakšanja za poduzetnike-paušalce, piše vecernji.ba.

Izmijenjena uredba

U novoj izmijenjenoj uredbi u čijem je posjedu Večernji list BiH, navodi se “kako su poslovni subjekti čiji dnevni priljev gotovog novca ne prelazi 200 KM, ili su udaljeni od ovlaštene organizacije 15 i više kilometara, dužni uplatu gotovog novca izvršiti najkasnije u roku od pet radnih dana. Priređivači igara na sreću dužni su uplatu gotovog novca za proteklih sedam dana, zaključno s nedjeljom, izvršiti najkasnije u sljedeći utorak.

 

Ako je dnevni priljev gotovog novca ostvaren u petak, sljedeći radni dan smatra se ponedjeljak. Uplata gotovog novca na račun kod ovlaštenih organizacija i vođenje blagajne ne odnosi se na poduzetnike koji porez na dohodak plaćaju u paušalnom iznosu.

(poslovni-global.ba/vecernji.ba)

Odgovori